mSocial i ACSAR inicien projecte amb refugiats sirians a Grècia

La guerra a Síria ha provocat un èxode sense precedents a Europa que a Grècia es tradueix en més de 60.000 refugiats. Des del mes de juliol, mSocial, amb el suport de la Fundació ACSAR, hem endegat un nou Programa Socioeducatiu i de Suport Emocional pels Refugiats a Grècia.

msocial-acsar

Treballem amb ONGs gregues com Wind of Renewal, Praksis, Greek Forum of Refugees i Amnistia Internacional, i sota els auspicis i recomanacions de l’ACNUR. Promovem la recuperació emocional dels refugiats, la reestructuració del seu món interior i de la seva vida diària, amb activitats educatives, ocupacionals, socials i culturals. I facilitem el coneixement i integració dels refugiats en el seu nou espai de vida, les ciutats gregues, a l’espera que Europa Occidental els vulgui acollir.

El nostre primer projecte és amb Wind of Renewal al Centre Welcommon d’Atenes. Allí han estat desplaçats refugiats sirians que, després de travessar Turquia a peu durant setmanes o mesos, van poder embarcar en balses de goma i arribar a les Illes Gregues. Fins ara han estat retinguts en Centres de Concentració a Chios o Lesvos. Ara, mentre esperen seguir camí, tenen l’oportunitat de reiniciar un nou moment vital. I és pensant en aquest moment d’espera que mSocial i ACSAR hem dissenyat un Programa que començarà a desenvolupar-se durant les festes de Nadal, cap d’Any i Reis del 2016/2017.

Per organitzar-lo, una delegació d’mSocial va desplaçar-se el mes de juliol, per realitzar el preceptiu Informe de Prospecció, necessari per identificar realitats, necessitats i objectius. El resultat és un complet Programa que ha estat presentat a la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona, la UAB i diversos Ajuntaments i Entitats per cercar suports econòmics per a la seva realització. Un primer grup de voluntaris catalans es desplaçarà per Nadal i Cap d’Any al Welcommon per reforçar les dinàmiques i activitats del Centre.