Tecnologies i Salut

mSocial.cat promou l’ús de la tecnologia digital en els serveis social i de salut

Les noves tecnologies, i en especial, la tecnologia digital, s’han introduït amb força en el món sanitari i de la salut en general. Noves eines de diagnòstic, meura i tractament creades amb tecnologia digital estan permetent millorar la rapidesa en la detecció i en la precisió de patologies en totes les disciplines mèdiques.

Cada vegada són més els centres de recerca vinculats a les universitats i les empreses comercialitzadores de productes digitals que treballen conjuntament per desenvolupar nous ginys i eines digitals aplicables a la salut.

Els sector d’aplicació són amplíssims, i van des de la prevenció al diagnòstic i tractament, passant per eines de caràcter formatiu i educatiu.

mSocial ha treballat colze a colze amb centres pioners de la recerca i el desenvolupament d’eines digitals, com la Fundació i2cat i amb centres de salut com l’EAP Sardenya en el disseny de programes pioners en aquesta matèria.

Un exemple és el Projecte “El metge a casa”, desenvolupat entre pacients del EAP Sardenya de Barcelona per als quals el desplaçament físic al Centre de Sakyt per a visites de seguiment o consultes consecutives resulta un greu trasbals. Es tracta de persones molt grans, polidiagnosticades o amb tractaments a llarg termini que només necessiten un control periòdic, de personesamb mobilitat reduïda. En tots els cassos es tracta de visites que no requereixinproves exploratòries físiques

mSocial treballa amb el programa mHealthde la Fundació MWCBper al desenvolupament de més projectes com “El metge a Casa”

També col·labora amb la Universitat de Vic i la Fundació TIC Salut de la Generalitat en el desenvolupament de continguts i propostes, i en l’organització de les Jornades “R+D+I Salut i Benestar”, treballant amb el Centre d’Estudis Socials i de la Salut de la UVic, que coordina l’ex Consellera Marina Geli , i la Càtedra TIC i Salut UVic-UCC, dirigida pel Dr Francesc Garcia Cuyàs.

Noticies